PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα Προιόντα

ΠΟΠ Κρασιά

Η εταιρεία Καρέλα προσπαθεί να αναδείξει τη μαυροδάφνη με πολλές ενέργειες όπως συμμετοχές σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Διεθνείς Εκθέσεις και εμπορικές αποστολές, γευσιγνωσίες κλπ κυρίως την τελευταία δεκαετία.


Μαυροδάφνη Πατρών

Το κρασί «Μαυροδάφνη Πατρών» δικαίως πλαισιώνει την υψηλότερη κατηγορία ποιότητας στην Ελλάδα αφού το σταφύλι της ποικιλίας «Μαυροδάφνη» έχει όλες τις προοπτικές να δώσει εξαιρετικά γλυκά κρασιά. Η Μαυροδάφνη Καρέλα παράγεται από οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας «Μαυροδάφνη» κατά 100% αν και  νόμος δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί Κορινθιακή σταφίδα σε αναλογία έως 50% για την παρασκευή «Μαυροδάφνης Πατρών». Τα αμπέλια καλλιεργούνται εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης και το κρασί που παράγεται ανήκει στην κατηγορία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης  Π.Ο.Π.


 

 

 

Μοσχάτο Πατρών Καρέλα

Το Μοσχάτο Πατρών Καρέλα είναι ένα γλυκό κρασί που παρασκευάζεται με προσθήκη οινοπνεύματος κατά την διάρκεια της ζύμωσης και ανήκει την κατηγορία των Π.Ο.Π. κρασιών (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) η οποία αποτελεί την πιο υψηλή ποιοτικώς κατηγορία κρασιών στην Ελλάδα. Παράγεται από μοσχάτα σταφύλια που καλλιεργούνται στους αμπελώνες της περιοχής Λουσικών Αχαΐας οι οποίοι βρίσκονται σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο περίπου 400 μέτρων.


 

 

Τοπικοί οίνοι, κρασιά Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

 

Αχαίς λευκός ξηρός

Παράγεται από επιλεγμένα σταφύλια των ποικιλιών Μοσχάτο και Ροδίτη. Ο συνδυασμός δίνει ένα κρασί του συνυπάρχουν και τα γνωστά έντονα αρώματα του Μοσχάτου και το «λεμόνι» του Ροδίτη. Μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα αλλά και ψαρικά και σερβίρεται στους 10-12οC.


 

 

Αχαίς ερυθρός ξηρός

Παράγεται από σταφύλια των ποικιλιών Cabernet Sauvignon και Μαυροδάφνη. Ευχάριστο στόμα και διακριτικές μαλακές τανίνες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κρασιού. Παλαιώνει για τουλάχιστον οκτώ μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια στη φιάλη. Σερβίρεται στους 18oC.


 

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΙ ΟΙΝΟΙ

 

ΠΕΛΑΓΟΣ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ

Οίνος λευκός ξηρός από τις ποικιλίες Chardonnay και Μαλαγουζιά. Παράγεται στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, περιοχή που δέχεται όλες τις ευεργετικές επιδράσεις του Ιονίου πελάγους.


 

 

ΠΕΛΑΓΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΞΗΡΟ

Οίνος ερυθρός ξηρός από τις ποικιλίες Merlot και Μαυροδάφνη. Παράγεται στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας , περιοχή που δέχεται όλες τις ευεργετικές επιδράσεις του Ιονίου πελάγους.



 

Ρετσίνα Ονομασία κατά παράδοση

Οίνος που παράγεται από την ποικιλία Ροδίτης στο οποίο προστίθεται ρετσίνη κατά τη διάρκεια της ζύμωσης


 

 

Νάμα , Ερυθρός εκκλησιαστικός οίνος

Οίνος γλυκός που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία. Το ΝΑΜΑ της εταιρείας μας δεν παράγεται για να ικανοποιεί τις εκκλησιαστικές ανάγκες αλλά και για να μπορεί να το απολαύσει κάθε λάτρης των γλυκών κρασιών.

 

 

joomla template
GreekEnglish (United Kingdom)