PDFΕκτύπωσηE-mail

Μαυροδάφνη και υγεία

Είναι γνωστό ότι όλα τα κόκκινα κρασιά κάνουν καλό στην καρδιά γιατίπεριέχουν  πολυφενόνες που καθαρίζουν τις αρτηρίες από βλαβερές πρωτείνες.


Οι πολυφενόλες βρίσκονται στη φλούδα του σταφυλιού και περνούν στο κρασί αφού στην ερυθρά οινοποίηση ο μούστος ζυμώνεται με τις φλούδες.
Ένα άλλο συστατικό του κόκκινου κρασιού η ρεσβερατρόλη μειώνει αξιοσημείωτα τη δημιουργία φλεγμονών που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα, σε εγκεφαλικά επεισόδια και σε διαβήτη τύπου 2.

Πάντως στην Αχαΐα η μαυροδάφνη καταναλώνεται και από πάσχοντες από αναιμία μιας και φημολογείται ότι βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων της  αιμοσφαιρίνης.
Η μαυροδάφνη όπως όλα τα κρασιά και αλκοολούχα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Ο υψηλός αλκοολικός της βαθμός δημιουργεί έναν επιπλέον λόγο να καταναλώνουμε τη  Μαυροδάφνη σε ποσότητα που να μην ξεπερνάει τα 100 ml την ημέρα. Άλλωστε το κρασί αυτό έχει το πλεονέκτημα να μην χαλάει και μια μικρή οξείδωση το βελτιώνει παρά το υποβαθμίζει. Μπορούμε να ανοίξουμε μια φιάλη και να την καταναλώνουμε σιγά- σιγά ακόμα και στη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

joomla template
GreekEnglish (United Kingdom)