PDFΕκτύπωσηE-mail

Πως θα την απολαύσουμε

Η μαυροδάφνη πίνεται κυρίως ως επιδόρπιο και συνοδεύει άριστα  φρούτα, γλυκά όπως η σοκολατίνα ή η καρυδόπιτα αλλά και μπλε τυριά όπως το ροκφόρ. Λατρεύει τη σοκολάτα , μια νέα Μαυροδάφνη θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια σοκολάτα γάλακτος, ενώ μια  μαυροδάφνη παλιότερης εσοδείας με μια bitter.
Μαυροδάφνη που έχει παραχθεί με προσθήκη αποστάγματος οίνου (brandy) αντί οινικού οινοπνεύματος όπως η Μαυροδάφνη εσοδείας 2008 της εταιρείας Καρέλα θα μπορούσε να συνοδεύσει ιδανικά ένα πούρο.

Μπορεί να σερβιριστεί και ελαφρά παγωμένη με συνοδεία  φρούτων όπως ο ανανάς αλλά και καβουρντισμένων ξηρών καρπών.  
Συνιστάται ως άριστο τονωτικό και σερβίρεται σε θερμοκρασία 10 - 15ο C.

joomla template
GreekEnglish (United Kingdom)