PDFΕκτύπωσηE-mail

Οινοποίηση-παλαίωση-συσκευασία

Με δεδομένο ότι η εταιρεία δεν διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες παράγει υψηλής ποιότητας μαυροδάφνη κάνοντας προσεκτική επιλογή της α ύλης που είναι σταφύλι Μαυροδάφνης και μόνο , χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και παλαιώνει το κρασί σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Τέλος η συσκευασία γίνεται με υπερσύγχρονα εμφιαλωτικά μηχανήματα.

Παραγωγή

Αρκετό καιρό πριν τον τρύγο ξεκινάει η διαδικασία της  προσεκτικής επιλογής των σταφυλιών από ημιορεινούς αμπελώνες που υπάρχουν στην Δυτική Αχαΐα, έχουν καλή έκθεση στον ήλιο και αερίζονται καλά.
Τα σταφύλια φτάνουν  στο οινοποιείο σε  πλαστικά τελάρα. Ακολουθεί η κλασσική ερυθρά οινοποίηση με χρησιμοποίηση ανοξείδωτων μηχανημάτων και δεξαμενών τελευταίας τεχνολογίας. Στη φάση αυτή ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις  συνθήκες υγιεινής.
Όταν το Baume  φτάσει περίπου 5,5 βαθμούς γίνεται οινοπνευμάτωση με οινικό οινόπνευμα του έγχρωμου χυμού παρουσία Χημείου - Τελωνείου έτσι ώστε ο κληθέντος αλκοολικός τίτλος του τελικού προϊόντος να είναι περίπου 15,5% VOL και τα αζύμωτα ζάχαρα περίπου 120 γραμμάρια στο λίτρο.

Μετά από περιορισμένο χρονικό διάστημα  παραμονής του νέου οίνου με τις οινολάσπες του, αυτός μεταγγίζεται απουσία αέρα και αφήνεται σε καθαρή δεξαμενή όπου και κολλάρεται χρησιμοποιώντας ασπράδι αυγού.
Αργότερα ο οίνος θα φιλτραριστεί και θα τοποθετηθεί καθαρός πλέον σε δρύινα γαλλικά βαρέλια που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, όπου και θα παραμείνει τουλάχιστον για 1 έτος.
Μετά τη λήξη αυτού του χρονικού διαστήματος και με την επιβεβαίωση του Τελωνείου - Χημείου και Διεύθυνσης Γεωργίας  ο γλυκύς αυτός οίνος αποκτά πλέον τον χαρακτηρισμό Μαυροδάφνη Πατρών Π.Ο.Π.

 

παλαίωση στη φιάλη

παλαίωση σε δρύινα βαρέλια

ο χώρος παλαίωσης σε φιάλη

εμφιαλωτική μηχανή

Οινοποιητής ερυθράς οινοποίησης

joomla template
GreekEnglish (United Kingdom)